Tiny Houses

Waarom een tiny house helemaal bij deze tijd past

tiny house nederland
Geschreven door Esther de Vos

Je bent ongetwijfeld bekend met het fenomeen tiny house. Misschien heb je er in het nieuws al iets over gehoord, maar tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat je in de omgeving iemand met een tiny house kent. Een tiny house past om meerdere redenen helemaal bij deze tijd. In dit artikel leggen we je uit waarom dit het geval is.

Een tiny house past bij een duurzamere wereld

De prijzen van fossiele brandstoffen blijven constant stijgen en het is je ongetwijfeld ook niet ontgaan dat het slecht gaat met het klimaat. Gelukkig zien veel mensen tegenwoordig de waarde van een duurzaam leven in. Als je het niet al voor de wereld doet, dan doe je het wel voor je eigen portemonnee.

Een tiny house past helemaal bij een nieuwe duurzame wereld, want je laat een kleinere ecologische voetafdruk achter wanneer je in een tiny house gaat wonen. Tegelijkertijd bespaar je maandelijks flink wat geld, want je verbruikt minder energie en dat is goed voor je energierekening. Je hebt ook minder ruimte in een tiny house, dus je hoeft ook niet te investeren in veel spullen.

Je kunt er een leuke zakcent mee verdien

Tegenwoordig beseffen veel mensen dat het niet meer noodzakelijk is om altijd van 9 tot 5 te werken. Veel mensen besluiten voor zichzelf te beginnen en zien daar ook de voordelen van in. Je kunt zelf in een tiny house wonen, maar je kunt er tegelijkertijd ook een gastenverblijf van maken.

Woon je op een aantrekkelijke locatie in een natuurlijke omgeving? Dan zijn veel mensen bereid om geld te betalen voor een aangenaam verblijf, zodat ze ongeremd kunnen genieten van de prachtige natuur. Met een gastenverblijf maak je andere mensen gelukkig en tegelijkertijd kun je er een leuk zakcentje mee verdienen.

Een simpeler leven

Veel mensen zien natuurlijk de waarde van leven in een welvarende Westerse maatschappij in. Tegelijkertijd zijn veel mensen zich tegenwoordig ook bewust van het feit dat leven in een prestatiemaatschappij veel stress met zich meebrengt.

Om die reden doen veel mensen tegenwoordig aan mindfulness en tegelijkertijd willen ze simpeler leven. Een tiny house stelt je in staat om minimalistisch te leven en dat brengt veel geestelijke vrijheid met zich mee.

Je hoeft namelijk niet rekening te houden met al je spullen en tegelijkertijd hoef je weinig zaken in je huis te onderhouden. Je houdt dus meer vrije tijd over en die kun je effectief besteden aan leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een boek of een heel ander project.

Conclusie

Tiny houses zijn tegenwoordig zeer populair en in dit artikel hebben we je uitgelegd waarom dit zo is. We hebben uitgelegd waarom tiny houses helemaal bij deze tijd passen. Hopelijk hebben we je enthousiast gemaakt over tiny houses.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Esther de Vos

Plaats een leuke reactie!