Tuinieren

Tiny house tuinideeën: maximaliseer de ruimte

Tiny house tuinideeën: maximaliseer de ruimte 1
Geschreven door

Tiny houses winnen ontzettend snel aan populariteit, maar een van de uitdagingen bij het leven in zo’n compacte ruimte is het vinden van manieren om optimaal gebruik te maken van de beperkte buitenruimte. Gelukkig zijn er tal van creatieve ideeën om zelfs de kleinste tuinen te transformeren in een groen paradijs. In dit artikel delen we inspirerende ideeën, dus lees snel verder! 

Privacy en sfeer 

Een van de eerste dingen die je wilt overwegen bij het inrichten van je tiny house is natuurlijk de privacy. Je wilt immers ontspannen en genieten van je buitenruimte, zonder nieuwsgierige blikken van voorbijgangers. Een geweldige oplossing hiervoor is het installeren van een bamboe schutting. Zo’n schutting is niet alleen ontzettend duurzaam, maar het geeft ook nog eens die geweldige tropische uitstraling aan je tuin. Door zo’n schutting te plaatsen kun je een gezellige sfeer creëren en tegelijkertijd je privacy behouden. Voeg wat klimplanten toe om een natuurlijke groene afscheiding te creëren. 

Verticale tuinen voor groen op hoogte 

In een tiny house tuin is elke vierkante meter ontzettend kostbaar. Daarom is het slim om verticaal te denken. Verticale tuinen zijn namelijk de perfecte oplossing om groen toe te voegen, zonder veel vloeroppervlak in te nemen. Hangende plantenbakken, muurbeugels en klimrekken bieden ontzettend veel mogelijkheden voor het creëren van een verticale tuin. Je kunt kruiden, bloemen of zelfs groenten laten groeien op hoogte. 

Multifunctionele meubels 

Maar ook de meubelkeuze is ontzettend belangrijk in een tiny house. Dit geldt uiteraard ook voor je tuinmeubilair. Overweeg daarom multifunctionele meubels zoals banken met opbergruimte, inklap-tafels en klapstoelen. Deze slimme ontwerpen maximaliseren niet alleen de bruikbare ruimte in je tuin, maar bieden ook praktische oplossingen voor het opbergen van tuingereedschap. Zo kun je je  buitenruimte moeiteloos aanpassen aan verschillende behoeften, van ontspannen tot entertainen. 

Kleurrijke planten en verlichting 

Maar wat is nou het leukste aan een tiny house? Juist. De knusse sfeer die het met zich meebrengt. Zorg daarom ook dat je investeert in deze sfeer. Denk hierbij aan kleurrijke planten, bloemen en buitenverlichting. Kies planten en bloemen die je leuk vindt en die passen bij het klimaat in jouw regio. Wel zo belangrijk namelijk. Maar denk daarnaast ook aan hangende lantaarns, twinkelende lichtslingers of zachte zonne verlichting om ‘s avonds een warme en knusse sfeer te creëren. Met de juiste planten en verlichting kun je je tiny house omtoveren tot een betoverende buitenruimte waar je maar al te graag tijd doorbrengt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur