Tuinieren

Je tuin als verlengstuk van je tiny house: zo richt je hem slim en sfeervol in

Je tuin als verlengstuk van je tiny house: zo richt je hem slim en sfeervol in 1
Geschreven door Koen Duindam

Als je in een tiny house woont, weet je hoe belangrijk het is om elke vierkante centimeter optimaal te benutten. Maar maak je al optimaal gebruik van de ruimte die je tuin of balkon biedt?

Met een beetje creativiteit en planning kun je van je buitenruimte een extra leefruimte maken, die naadloos aansluit bij je tiny house. In dit artikel geven we je tips om je tuin of balkon slim en sfeervol in te richten!

Hoe je de binnen- en buitenruimte in elkaar over laat lopen

Wil je dat je tuin of balkon aanvoelt als een natuurlijke uitbreiding van je tiny house? Het geheim zit in het vloeiend verbinden van binnen met buiten. Hier zijn een paar manieren om dat te bereiken:

Dezelfde stijl en kleur

Het is een kunst om je binnen- en buitenruimte goed in elkaar over te laten gaan. Als je in huis een warme uitstraling hebt met veel hout, kies dan buiten ook voor houten elementen. 

Gaat je voorkeur binnen uit naar een strakke inrichting? Laat deze minimalistische sfeer dan buiten terugkomen met eenvoudige meubelstukken en planten. Door binnen en buiten op elkaar af te stemmen, zorg je ervoor dat je leefruimte groter aanvoelt. 

Je leefruimte er groter uit laten zien is een belangrijk thema bij tiny houses. Laten we eens kijken naar nog wat andere tips om dit te bereiken.

Optisch vergroten van je leefruimte

Een tiny house draait om het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Het visueel uitbreiden van je leefruimte kan wonderen doen voor het gevoel van ruimtelijkheid.

Dit bereik je niet alleen door stijl en kleur op elkaar af te stemmen, maar ook door het slim positioneren van meubels, gebruik van spiegels en door licht op de juiste manier te laten weerkaatsen.

Handige tips voor meer opbergruimte

Door efficiënt om te gaan met je spullen en je opbergruimte, kan je veel ruimte besparen. Ik heb hier nog wat tips voor je op een rijtje gezet om hier slim mee om te gaan.

Flexibele meubels

Ga voor buiten meubels die je makkelijk kunt opvouwen of inklappen. Zo kun je bijvoorbeeld een opklapbare tafel en stoelen gebruiken voor die gezellige etentjes buiten en ze vervolgens weer compact opbergen. Een inklapbare parasol kan ook uitkomst bieden wanneer je wat schaduw wilt.

Multifunctionele meubels

Bij het inrichten van je buitenruimte is het slim om te kiezen voor multifunctionele meubels. Denk hierbij aan een gezellig bankje waar je niet alleen heerlijk op kunt zitten, maar dat ook een verborgen compartiment heeft. 

Hierin kun je handig diverse spullen kwijt, zoals zachte kussens, tuingereedschap of zelfs bordspellen voor een gezellige avond buiten. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Manden en kratjes

Kleinere spullen kunnen snel rondslingeren en voor een rommelige uitstraling zorgen. Manden of kratjes zijn daarom ideaal. Ze zijn niet alleen decoratief, maar je schuift ze ook gemakkelijk onder een tafel of bank. Ideaal voor tijdschriften, speelgoed of tuingereedschap.

Plantenbak regenton

Wil je zowel groen als een wateropslag in je buitenruimte? Een plantenbak regenton is de perfecte oplossing. Deze combinatie vangt regenwater op, wat je kunt gebruiken voor het besproeien van je planten, en biedt tegelijkertijd een plek om bloemen of kruiden te planten. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar maakt ook optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 

Door slimme keuzes te maken, maak je van je tiny house en buitenruimte een plek waar alles een eigen plek heeft en tegelijkertijd sfeervol en gezellig blijft.

Verticaal tuinieren

Woon je in een tiny house en voel je je beperkt door de ruimte op je balkon of in je tuin? Kijk dan eens omhoog! Door te kiezen voor verticaal tuinieren maak je slim gebruik van de hoogte. 

Hang plantenbakken aan muren, hekken of zelfs het plafond. Klimplanten die langs een trellis of pergola omhoog groeien zijn ook een mooie optie. Zo haal je de natuur dichtbij zonder dat het veel plek inneemt.

Klein wonen, groots genieten!

Zo klein als een tiny house kan zijn, zo groots en grenzeloos zijn de mogelijkheden voor je tuin of balkon. Met een mix van creativiteit en slimme keuzes wordt elke vierkante centimeter een bron van plezier en sfeer. 

Dat je huisje klein is, betekent niet dat je dromen dat ook moeten zijn. Geniet van jouw eigen unieke plekje onder de zon.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!