Tiny Houses

Tiny house beveiliging

Wonen in een tiny house wordt de go-to lifestyle voor veel nieuwkomers in de wereld van de huiseigenaren. Het biedt een eenvoudigere levensstijl met een kans om te reizen naar verschillende plaatsen met je nederige verblijfplaats op sleeptouw .

Het is echter voor de tiny house eigenaren net zo gemakkelijk om het hele huis te verplaatsen als voor inbrekers om hetzelfde te doen.

Hoe kun je dan de beveiliging van je huisje aanscherpen? Naast het beschermen van het huis zoals je dat zou doen met een gewone woning (met behulp van traditionele voorzieningen zoals deur- en raamsloten, huisbeveiligingssysteem, CCTV-camera’s, en meer), zou je ook moeten nadenken over het beveiligen van de trailer. Installeer sloten en wielsloten zodat het niet gemakkelijk zal worden genomen. Het integreren van extra technologie zoals GPS-trackers zou ook helpen bij het sneller en betrouwbaarder lokaliseren van een ontbrekend tiny house .

Tiny housebeveiliging: De gevaren van het leven in een tiny house..

Inbraak is iets waar huiseigenaren zich voortdurend zorgen over maken. Voor tiny houseeigenaren is het slechts één van de vele dingen die fout kunnen gaan. Maar in plaats van dat hun waardevolle spullen worden gestolen, kunnen rovers met het hele huis weglopen.

Het stelen van hele tiny houses klinkt belachelijk, maar het is niet bepaald onmogelijk. Er zijn gevallen geweest waarin hele huizen werden weggeroofd door rovers. En terwijl de meeste van deze huizen eerder dan later werden gevonden, kan het dagenlang wegslepen en wegstoppen je tiny house verlaten met dure structurele schade. Daarom is het belangrijk om extra beschermingsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je veilige ruimte wordt weggenomen.

Je tiny house veilig houden

Naast de gebruikelijke beschermingsmaatregelen in een gewone woning zijn er nog een paar dingen die je kunt doen om je kleine woning beter te beschermen:

  1. Beveilig het huis. – De eerste stap om de veiligheid van tiny houses te beveiligen is om het te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Dit soort diefstal komt vaker voor, omdat er veel minder planning of ingewikkelde apparatuur voor nodig is dan voor het stelen van een hele aanhangwagen. Beveiligingssystemen voor woningen zijn in dit geval nuttig, evenals bewegingsdetectielampen en deursloten. Gewoon eenvoudige beveiligingsmaatregelen als deze zouden ongewenste indringers afschrikken om verder te handelen.
  2. Beveilig de trailer en zijn wielen – Bij het plannen van een huisbeveiligingssysteem voor een tiny house is het ook belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid om de hele trailer en alles wat zich erin bevindt, kwijt te raken. Het hebben van een veilig deurslot zal niet veel helpen als de inbreker besluit de hele trailer mee te nemen. Je kunt de aanhanger praktisch onwrikbaar maken door gebruik te maken van het wiel en de hefinrichting.
  3. Beveilig het land – Het beperken van de toegang in de buurt van de tiny houses kan de kans op diefstal verkleinen. Het installeren van een vergrendeld hek kan inbrekers uit het pand houden. Zelfs als ze over de grenzen heen klimmen, zou het moeilijk zijn om het tiny house op wielen weg te slepen. Het plaatsen van grote keien en andere zware constructies rond de kleine tuin van het huis (als die er is) kan voorkomen dat de rovers het hele huis meenemen.

Hoe beschermt je jouw tiny house? Wat te kopen

Wil je jouw tiny housebeveiliging naar een hoger niveau brengen? Investeer dan in de volgende apparaten om diefstal in je droomhuis te voorkomen:

Deursloten

De deuren en ramen van een tiny house zijn meestal ontworpen om steviger te zijn dan die van een camper. Op deze manier zou inbreken moeilijk zijn voor rovers. Extra bescherming door middel van een nachtslot en stootvaste sloten zou je huis extra veilig maken. We raden ook aan om dubbele sloten te gebruiken om ongenode personen buiten te houden.

Voor tiny houses op wielen kunnen ook sleutelloze sloten een goede optie zijn. Sleutels raken gemakkelijk verloren en de sleutelgaten kunnen zich tijdens vele reizen opstapelen. Het is ook handig ‘s nachts, omdat de meeste keypads oplichten wanneer je de code invoert.

Disselslot

Een disselslot is een eenvoudig apparaat dat je kunt gebruiken om te voorkomen dat dieven het tiny house aan hun voertuig vasthaken en wegrijden. Het is ook een zichtbaar afschrikmiddel dat voorkomt dat rovers ideeën krijgen over het stelen van het huis.

Het is cruciaal om verschillende merken en specificaties te inspecteren om het juiste disselslot te vinden. Vergeet niet dat hoe beter het op de aanhangwagen past, hoe moeilijker het is om te breken.

Wielslot

Net als bij de hefinrichting zijn de wielsloten een ander ouderwets maar uiterst effectief apparaat om te voorkomen dat inbrekers je tiny house en aanhanger stelen. Een wielslot wordt meestal gebruikt door de politie voor illegaal geparkeerde auto’s, maar het kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat de aanhanger van het tiny house onbedoeld wegrolt.

Wielsloten zijn moeilijk te verwijderen zonder een sleutel of andere zware apparatuur. Vergeleken met andere diefstalbeveiligingen kosten ze vaak veel meer, maar op de lange termijn zullen ze een waardige investering blijken te zijn.

GPS Trackers

Met smartphones is het mogelijk om een telefoonzoek-app te installeren om het apparaat te lokaliseren voor het geval de telefoon verloren gaat. Hetzelfde principe kan ook van toepassing zijn op een tiny house. Als het erger wordt en de trailer wordt gestolen, kan deze nog steeds worden gevonden met behulp van een GPS-tracking-apparaat dat in het geheim in het huis is geïnstalleerd.

Hoewel het een relatief geavanceerde beschermingsmaatregel is, zijn GPS-trackingapparaten niet duur. De meeste GPS-trackers op de markt zijn voorzien van monitoringdiensten die de route van de trailer kunnen volgen.

Bewegingsdetectielampen

De meeste inbrekers vallen ‘s nachts aan omdat het moeilijk is om beweging te zien in het donker. Maar als de verlichting de zijkanten van een tiny house oplicht, denken de rovers waarschijnlijk twee keer na over het stelen van het pand. Bewegingslampen helpen de plaatsen te verlichten waar rovers zich kunnen verstoppen. Met dit in je huis geïnstalleerd, is het ook mogelijk om inbrekers op heterdaad te betrappen.

Er zijn veel bewegingsdetectielampen op de markt. Maar voor tiny houseeigenaren is het misschien wel de beste optie om op batterijen te werken, omdat deze niet zijn aangesloten op elektrische leidingen.

Smart Home Security System

Slimme huisbeveiligingssystemen zorgen voor het tiny house als je weg bent. Er zijn nu honderden huisbewakingssystemen op de markt. Zorg ervoor dat je het beste systeem kiest dat voor je tiny house werkt. Zoek een alles-in-één monitoringsysteem met geluids- en bewegingssensoren om je geld waard te zijn.

Slimme monitoringsystemen detecteren de kleinste verdachte beweging in de omgeving van het tiny house. Het stuurt onmiddellijk beelden en waarschuwingen naar het aangesloten apparaat en waarschuwt de huiseigenaren voor mogelijke indringers.

Beveiligingscamera’s

Een andere effectieve manier om diefstal te voorkomen is het installeren van een beveiligingscamera bij de voordeur of in het tiny house. Deze camera’s kunnen de beelden opslaan op een lokale harde schijf of op de cloud-gebaseerde server. Lokale opslagsystemen kunnen je een betere videokwaliteit geven, maar het opslaan van de clips in de cloud kan je toegang geven wanneer dat nodig is.

Als de beveiligingscamera’s eenmaal zijn geïnstalleerd, zorg er dan voor dat je borden opzet om de overvallers eraan te herinneren dat ze worden bewaakt. Een “smile, you’re on camera” bord kan de inbreker het gevoel geven dat hij op elk moment gepakt kan worden. Dit bord kan ook zonder camera’s geplaatst worden om criminelen af te schrikken om waardevolle spullen in het tiny house te stelen, maar het is nog steeds beter om ze allebei te hebben.

Overweeg om een hond te adopteren

Als je op zoek bent naar nog een reden om een hond te adopteren, dit is het! Het is niet ongebruikelijk dat tiny house eigenaren hun harige vriendjes en vriendinnetjes meenemen in hun nieuwe huis. Naast het feit dat ze schattige harige metgezellen zijn, zijn ze ook behulpzaam om het tiny house veilig te houden. Inbrekers worden meestal ontmoedigd als ze eenmaal hebben geleerd dat tiny houses een hond hebben die de ruimte bewaakt.

Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, honden intimideren indringers door luidruchtig te blaffen. Echter, het hele veiligheidssysteem van een tiny house moet niet afhankelijk zijn van een hond alleen. Ze helpen bij het afschrikken van dieven, maar honden kunnen ook worden meegesleept als de crimineel besluit om de hele trailer mee te nemen.

Bij de beslissing welk hondenras te adopteren in een tiny house, is het belangrijk om rekening te houden met de mate van verharing, blafneigingen, en activiteit. Het nemen van een hond is een belangrijke beslissing die jarenlange verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Alleen voor het beveiligen van je tiny house moet je het dus zeker niet doen..

Het leven in een tiny house kan voor iedereen een grote verandering in de levensstijl zijn. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals je persoonlijke veiligheid, maar ook de veiligheid van je huis en je investering. Met de juiste beschermende maatregelen kunt je het beste leven in een tiny house leiden met minder zorgen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!