Tiny Houses

Tiny House Badkamer

Het ontwerpen van je tiny house badkamer is misschien wel de grootste uitdaging bij het uitwerken van je tiny house. Er zijn veel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. 

Het moet er natuurlijk leuk uitzien, een efficiënte indeling hebben, opbergruimte bieden en het moet natuurlijk allemaal betaalbaar blijven! Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat het praktisch is voor jouw dagelijks leven. Je hebt niks aan een hele efficiënte, mooie, goedkope badkamer mét opbergruimte als je er vervolgens in het dagelijks leven een hekel aan hebt.

Om ervoor te zorgen dat al deze aspecten samenkomen in jouw badkamer zul je erg creatief moeten zijn..

Jouw tiny house badkamer

Net zoals alles in een tiny house werkt het het beste als het ontwerp zo goed mogelijk aansluit op jouw persoonlijke woonwensen. Maar je moet je ook goed bewust zijn van wat deze woonwensen precies zijn. 

Misschien lijkt het je heel gaaf om een bad in je tiny house te hebben. Maar zul je deze in de praktijk misschien maar enkele keer per jaar gebruiken.

Als je kijkt naar hoeveel tijd je per dag ongeveer in je badkamer besteed. Dan is dat waarschijnlijk maar een heel klein deel van je dag. Veel tiny house bewoners kiezen er daarom ook voor om niet teveel ruimte toe te wijden aan de badkamer.

Sommige mensen vinden het zelfs overbodig om een wastafel te hebben in hun tiny house badkamer omdat ze net zo goed de wastafel in de keuken gebruiken. Hoe de badkamer eruit komt te zien zal volledig afhangen van jouw specifieke behoeftes en wensen.

Maak gebruik van ontwerp trucjes!

Omdat je tiny house badkamer zo klein is. Is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken ontwerp trucjes om de ruimte er groter uit te laten zien.

Een schuifdeur kan bijvoorbeeld al veel ruimte besparen. Maar bijvoorbeeld ook een grote spiegel kan ervoor zorgen dat de ruimte groter aanvoelt dan dat deze echt is. Gebruik neutrale en lichte kleuren en probeer zo min mogelijk losse objecten in het zicht te laten liggen. Als douchedeur is het verstandig om een glazen deur te gebruiken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!