Energie opslaan

Waarom een thuisbatterij goed voor het milieu is

Waarom een thuisbatterij goed voor het milieu is 1
Geschreven door Koen Duindam

Met een thuisbatterij bespaar je niet alleen geld op je energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Lees verder om erachter te komen hoe het precies werkt!

Efficiënt gebruik van duurzame energie

Heb jij zonnepanelen op je dak? Of misschien wel een windturbine in je achtertuin? Dan weet je hoe leuk het is om duurzame energie op te wekken. Met een thuisbatterij kun je jouw opgewekte energie opslaan en op een later tijdstip gebruiken. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk en gebruik je jouw duurzame energie op een efficiëntere manier.

Minder schadelijke stoffen

Weet je hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen als we elektriciteit opwekken uit fossiele brandstoffen? Het antwoord is: heel veel! Denk aan koolstofdioxide (CO2) en andere stoffen die bijdragen aan de opwarming van de aarde. Gelukkig is er een manier om de uitstoot van deze stoffen te verminderen. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen en deze op te slaan in een thuisbatterij.

Stimuleert opwekken van duurzame energie

Door gebruik te maken van een thuisbatterij stimuleer je niet alleen het gebruik van duurzame energie, maar ook het opwekken ervan! Want als je weet dat je je duurzame energie kunt opslaan en op een later tijdstip kunt gebruiken, ben je wellicht geneigd om nog meer zonnepanelen of een windturbine aan te schaffen. En hoe meer duurzame energie we opwekken, des te beter voor het milieu. Dus waar wacht je nog op? Investeer in een thuisbatterij en draag je jouw steentje bij aan een duurzamere toekomst!

Besparing op energiekosten

Wie houdt er nou niet van geld besparen? Met een thuisbatterij kun je niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook nog eens geld besparen op je energierekening. Hoe dat werkt? Nou met een thuisbatterij kun je optimaal gebruik maken dan de energie die je zelf opwekt. Hierdoor ben je dus niet afhankelijk van de energieprijzen en kun je dus geld besparen! Het duurt alleen wel even voordat je de investering van je zonnepanelen of windturbine + thuisaccu eruit hebt. Maar daarna verdien je slapend geld 😉

Bedankt!

Bedankt voor het lezen van mijn artikel over de milieuvoordelen van een thuisbatterij. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om meer te begrijpen over hoe een thuisbatterij bij kan dragen aan een duurzamere levensstijl.

Als je graag meer wilt lezen over dit onderwerp, raad ik je aan aan om ook het artikel te lezen over waarom een thuisbatterij slecht voor het milieu is. Door beide kanten van het verhaal te begrijpen, kun je een weloverwogen beslissing maken over of een thuisbatterij iets is wat bij je past.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!