Tiny Houses

Tafellampen: de finishing touch voor je tiny house interieur

Tafellamp voor in een tiny house
Geschreven door Koen Duindam

Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel een simpele tafellamp kan doen voor je interieur?

Het maakt niet uit hoeveel vierkante meters je tot je beschikking hebt. Zelfs in het kleinste tiny house, maakt de juiste verlichting een wereld van verschil. Zie het als de kers op de taart, de slagroom op je latte, de… je snapt mijn punt.

Een kleine aanpassing voor een grote impact

Het bijzondere aan tafellampen is dat ze vaak over het hoofd worden gezien. Ze zijn meestal niet het grootste meubelstuk in de kamer en ze hebben de neiging om op te gaan in het geheel. Maar als je er echt bij stilstaat, zul je merken hoeveel invloed ze kunnen hebben. 

Met hun licht kunnen ze bepaalde delen van de kamer accentueren of juist in de schaduw zetten. Ze kunnen het verschil maken tussen een koude, onpersoonlijke ruimte en een gezellige, uitnodigende plek waar je graag tijd doorbrengt.

Met licht creëer je sfeer

Ik bedoel, denk er eens over na. We hebben het hier niet alleen over functioneel licht. Nee, een goede tafellamp kan zoveel meer zijn. Sfeermaker, eyecatcher, stijlicoon. Tover je huisje om in een thuis, zorg voor dat warme gevoel, laat je woonkamer stralen.

Dat is toch eigenlijk hartstikke bijzonder, vind je niet? Zo’n klein ding, maar met zoveel impact. Het zit hem allemaal in het vinden van de juiste balans. Verlichting is het geheime ingrediënt van een aangename woonomgeving. Met de juiste tafellamp tover je je tiny house om in een gezellig nestje.

De wereld ligt aan je voeten…

Ik zeg altijd: het vinden van de perfecte tafellamp is als het vinden van de perfecte partner. Het kan even duren, maar als je de juiste hebt gevonden, weet je het meteen. En het mooie is, er is geen goed of fout. Het gaat erom wat jij mooi vindt, wat bij jou en je huis past.

Dus, trek eropuit. Ontdek de schatten van de kringloop, speur marktplaats af, struin rommelmarkten af. Laat je verrassen door wat je tegenkomt. Misschien vind je die ene, unieke lamp die je huis compleet maakt.

Je huis, hoe klein ook, is een plek om tot rust te komen, om te ontspannen, om jezelf te zijn. Met de juiste verlichting, en ja, dat kan absoluut een tafellamp zijn, kun je van je tiny house een plek maken waar je je echt thuis voelt. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait: je thuis voelen.

Dus waar wacht je nog op? Ga op jacht naar die perfecte tafellamp. Je huis – en jij – verdienen het.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!