Tiny Houses

Sta je op het punt in een tiny house te gaan wonen? Met deze tips verloopt je verhuizing soepeltjes!

Sta je op het punt in een tiny house te gaan wonen? Met deze tips verloopt je verhuizing soepeltjes! 1
Geschreven door Koen Duindam

Tiny houses zijn helemaal in trek momenteel! Hoewel het woningtekort zeker mee heeft geholpen, vinden mensen het ook fijn om een huis te hebben dat niet veel te groot is.

Maar verhuizen naar een tiny house kan flink wat uitdagingen met zich meebrengen. In deze blog vind je daarom wat tips die dit proces een stuk makkelijker voor je maken. 

Maak gebruik van een verhuisbedrijf

De eerste tip die we je mee willen geven is om gebruik te maken van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf neemt het meeste werk uit handen wanneer het gaat om je verhuizing.

Je hoeft hierdoor niet 10 keer heen en weer te rijden om al je spullen naar je nieuwe tiny house te brengen.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld met andere dingen aan de slag, zoals de uitschrijving uit je gemeente of een mooie woonverzekering vinden. Efficiënter kan het niet!

Bepalen welke spullen je meeneemt

Kiezen welke spullen mee gaan naar je nieuwe thuis is misschien wel je grootste klus. Begin met het motto “minder is meer” in je achterhoofd.

Kijk kritisch naar elk item dat je bezit en vraag je af of het echt nuttig of dierbaar is. Het is een perfect moment om te minimaliseren en alleen spullen te houden wat je écht blij maakt of nodig hebt.

Een verhuisplan hebben

Een goed doordacht verhuisplan opstellen is cruciaal voor een soepele overgang. Begin met het in kaart brengen van al je taken – groot en klein. Maak een checklist met deadlines om jezelf georganiseerd te houden.

Het kan ook handig zijn om een specifieke dag te kiezen voor de verhuizing en er zeker van te zijn dat je verhuisbedrijf beschikbaar is. Met een beetje planning vooraf kan de stress van de verhuisdag aanzienlijk worden verminderd.

Alles labelen

Je hebt je spullen uitgezocht en een verhuisplan klaarliggen, dus nu is het tijd om alles te labelen. Pak je marker en labels erbij, want dit gaat je leven een stuk gemakkelijker maken.

Door elk doosje en elk item te labelen weet je precies waar alles is, wat in welke doos zit, en nog belangrijker, waar het heen moet in je nieuwe tiny house.

Gebruik kleurcodes voor verschillende kamers of categorieën om het uitpak proces nog efficiënter te maken.

Wees flexibel

Verhuizen kan soms aanvoelen als het proberen op te lossen van een Rubik’s kubus. En precies wanneer je denkt dat je alle kleuren op één lijn hebt, blijkt dat laatste stukje gewoon niet te passen.

Dat is waar het trucje genaamd flexibiliteit jouw superkracht wordt. Het is oké om je plannen een beetje aan te passen als je merkt dat iets niet precies gaat zoals je had gehoopt.

Het belangrijkste is om voor ogen te houden dat elke kleine tegenslag je een stap dichter bij je nieuwe thuis brengt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!