Deze kleine caravans hebben alle comfort van thuis: een badkamer, een keuken, een zithoek en een bed. Maar ze zijn ook licht genoeg om met een klein of middelgrote auto te trekken. Dat betekent minder benzineverbruik en makkelijke opslag.

Sommige caravans passen gewoon in de garage.

Van retro-stijl tot teardrop, hebben ze allemaal een unieke uitstraling met efficiënte indeling.

Welke zou jij kiezen?

1) Happier Campers Kleine Caravans

 • Gewicht: 550-800 kilo
 • Kosten: € 25.000 en hoger

Deze retro-geïnspireerde kleine caravan hebben een 100% aanpasbaar interieur. Je kunt het modulaire interieur in een paar minuten naar je eigen wensen inrichten – naar kamperen, naar sjouwen, naar een logeerkamer, naar een pop-up kantoor.

Je kunt de onderdelen zelfs buiten deze kleine caravan zetten als je lekker buiten wilt zitten.

Happier Camper kleine caravans zijn gemaakt van fiberglas, en je kunt kiezen uit een reeks aan toevoegingen, van een draagbaar toilet, tot een omvormer, tot een koelkast of een fornuis.

2) Airstream Bambi Kleine Caravan

The Airstream Bambi small travel trailer is spendy but gorgeous.
 • Gewicht: 1360 kilo
 • Kostprijs: € 49.900

Ja, deze kleine caravan is niet goedkoop, maar het is moeilijk zijn retro en strakke uiterlijk te weerstaan.

Deze eenassige kleine caravan heeft een eigen slaapruimte, een uitklapbare dinette, een keuken en een toilet aan boord. Je kunt kiezen uit een aantal indelingen om de configuratie te vinden die het beste bij je levensstijl past.

De meeste Bambi’s zijn klein genoeg om door een kleine auto getrokken te worden, zijn eenvoudig te manoeuvreren / te parkeren en passen op de meeste campings.

Je zult beslist even naar binnen willen gluren om het efficiënte gebruik en de top-notch vormgeving te zien.

3) De Hatchling Mini Caravan

The Hatchling small travel trailer with wood paneling and a single axle
 • Gewicht: 380 kilo
 • Kosten: € 6250 en hoger

Deze schattige kleine caravan van Casual Turtle Campers is veel te schattig om voorbij te laten gaan. Lichtgewicht en duurzaam ziet The Hatchling eruit als een gezellige blokhut op wielen.

Deze kleine caravans kunnen door allerlei voertuigen getrokken worden, en worden met liefde handgemaakt van cederhout in Fort Collins, Colorado.

4) De MeerKat Mini Caravan

De MeerKat is een schattige kleine caravan die kan worden getrokken met een verscheidenheid aan auto's
 • Gewicht: 410 kilo
 • Kostprijs: € 17.820

De Meerkat is een kleine caravan die door zowat elke auto getrokken kan worden, dankzij zijn lichtgewicht bouw. Binnenin de woonwagen vind je stahoogte, een porta-potje, gootsteen en een koelbox.

Bovendien verandert het bed in een tafel en zitbanken als je hem niet gebruikt, zodat je onderweg kunt lezen, rondhangen, of wat werk afmaken.

Het is een eenvoudige tiny caravan, maar hij past in een standaard garage

5) De Cricket kleine caravan, door Taxa Outdoors

 • Gewicht: 680 kilo
 • Kosten: € 22.000 (schatting, hangt af van dealerprijs)

Taxa Outdoors staat bekend om het maken van avontuurlijke caravans, en de The Cricket is geen uitzondering. Deze kleine caravan met pop-up tentdak is licht en robuust, en kan door de meeste 4-cilinder voertuigen getrokken worden. Wil je een off-road caravan? Geen probleem!

De Cricket heeft geïntegreerde sanitaire en elektrische systemen, wat betekent dat je dagenlang kunt gaan boondocken.

De Cricket kleine caravan biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen, en wordt geleverd met een keuken en opbergruimte van hout van marinekwaliteit, ventilator, USB oplaadpoorten en een Dometic fornuis en spoelbak combo.

6) Classic Teardrop Tiny Trailer, door Timberleaf Trailers

 • Gewicht: 680 kilo
 • Kosten: € 19.000 en hoger

Deze aanpasbare tiny teardrop travel aanhanger is gebouwd met fijn hout en geëmailleerde aluminium bekleding. Je kunt je eigen kleur en stijl kiezen als je een van deze kleine caravans bestelt, die voorzien zijn van een volledig geïsoleerde cabine om wind, hitte en kou buiten te houden.

De achterkant van deze kleine aanhanger klapt omhoog om de kombuis bloot te leggen, compleet met gootsteen, kraan, LED verlichting en optioneel een fornuis en op maat gemaakte koelbox.

Het klassieke pakket voor deze teardrop aanhanger is uitgerust met een Maxxair ventilator, opbergkasten, een queensize bed, een 100 ampère-uur deep cycle batterij, en stopcontacten.

7) Basecamp Small Travel Kleine Caravan met Toilet

Kleine airstream caravan
 • Gewicht: 1200 kilo
 • Kosten: € 37.400 en hoger

Deze robuuste en kleine caravan biedt plaats aan twee personen en is gemaakt voor de avonturier. Deze kleine caravans zijn gemaakt van dezelfde geklonken aluminium structuur als Airstream’s traditionele caravans, maar hebben een aerodynamische opbouw en dak.

Plus, een panoramisch raam geeft je uitzicht op al die prachtige natuur om je heen. De Basecamp heeft een keuken, een badkamer met porseleinen toilet en douche, en een zithoek die je in een slaapkamer kunt veranderen.

8) Highcamp Teardrop Aanhanger

Kleine teardrop aanhanger caravan
 • Gewicht: 650 kilo
 • Kosten: € 17.150

De kleine caravans van Highcamp zijn een klassiek teardrop ontwerp met een pop-up kombuis achterin. Deze kleine caravans worden met de hand gemaakt in Portland, Oregon, en hebben een mooi houten cabine-ontwerp.

De kombuis is compleet met een uitschuifbare propaan brander en Coleman koelbox, met een groot aanrechtblad om te koken in de vrije natuur.

Highcamp gaat er prat op de tijd en moeite te nemen die nodig is om zijn aanhanger volledig af te werken met materialen van hoge kwaliteit.

8. Caretta Uncle 

mini caravan caretta uncle

Gewicht: 740 kilo
Prijs: € 13.500

Deze caravan is afkomstig is van Turkije van de fabrikant Basoglo Karavan. Ze maken al sinds 1976 caravans. De Caretta Uncle is in meer dan 50 landen over de wereld verkrijgbaar.

9) De Beyerland 350 DD Silver Sport – Nederlandse kwaliteit

Nederlandse kleine caravan

Gewicht: 625 kilo
Prijs: € 4500

De Beyerland 350 DD Silver Sport is de kleinste van de Beyerland-familie, en met 502 centimeter een van de grotere mini caravans.

10) Wide Path Bicycle Camper – Een piepkleine caravan!

A small caravan trailer parked near a lake with a bicycle nearby
 • Gewicht: 80 kilo
 • Prijs: € 4500

Een lijst van kleine caravans zou niet compleet zijn zonder een piepkleine fietscaravan op te nemen! Deze piepkleine caravan heeft een zittafel, een bed voor twee en een bergruimte.

Hij is gemaakt van licht houten meubilair met grijze kussens en grijze wanden. Deze caravan is perfect voor een lange fietstocht en biedt beschutting en warmte tegen de elementen als je onderweg bent.

Deze lichtgewicht caravans zijn duurzaam, inklapbaar, en in slechts drie minuten op te zetten. Dus, pak je fiets en ga!

Welke kleine caravan is het beste?

Welke kleine caravan het beste bij jou past ligt aan jou persoonlijke kampeer wensen. Hoeveel slaapruimte heb je nodig? In welk klimaat wil je vooral gaan kamperen? Als het een warmer klimaat betreft kun je bijvoorbeeld veel meer gebruik maken van de buitenruimte.

Wat ook meespeelt is je eigen rij ervaring. Persoonlijk kwam ik er in de praktijk pas achter hoe veel weerstand ik had tegen het rijden met een grote caravan. Dit voelde voor mij persoonlijk toch gevaarlijker en daardoor ging ik minder snel kamperen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Voor mij was een kleinere caravan eigenlijk een betere oplossing dan een luxe grote caravan met alles erop en eraan.

Wat weegt een kleine caravan?

Aantal slaapplaatsenGewicht
1-2 slaapplaatsen300 tot 800 kilogram
2-4 slaapplaatsen800 tot 1200 kilogram
4-6 slaapplaatsen1200 tot 1700 kilogram

De verdeling van het gewicht in een caravan kan invloed hebben op de wegligging.

Jammer genoeg passen er in deze kleine caravans niet altijd een douche. Bekijk daarom ook zeker onze tips voor openbare douches in Nederland.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Categorieën: Camper

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *