Tiny Houses

Tiny House Nieuws van Juli 2023

Tiny House Nieuws van Juli 2023 1
Geschreven door Koen Duindam

Hallo daar, Tiny House liefhebbers! Er gebeurt zoveel in onze kleine wereld en we zijn hier om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Van nieuwe projecten tot aankomende evenementen, dit is wat je moet weten:

Koffie-uurtje Pionierskwartier Delft

Elke eerste zaterdag van de maand is er een koffie-uurtje in het Pionierskwartier in Delft. Dit is een geweldige kans om andere Tiny House enthousiastelingen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Zet het in je agenda en kom gezellig langs voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Kijkdag DemoPark NL Almere

Wil je zien hoe het is om in een Tiny House te wonen? Ga dan naar de kijkdag van DemoPark NL in Almere. Tijdens deze buitenexpositie kun je verschillende voorbeeldmodellen van kleine huizen bekijken.

De volgende kijkdag is op de eerste zaterdag van de maand tijdens de zomervakantie, van 10.00 tot 16.00 uur.

Festival Pionierskwartier Delft

Het eerste festival was een groot succes, dus de bewoners van het Tiny House dorp aan de Vulcanusweg in Delft organiseren op zaterdag 26 augustus 2023 weer een festival.

Er zal meer informatie te vinden zijn op hun website over bandjes, workshops, acts, openingstijden en natuurlijk hun Tiny Houses.

Nieuwe Tiny House projecten

Er zijn weer wat Tiny House projecten die momenteel in Nederland worden ontwikkeld. Laten we eens kijken wat er op dit moment gebeurt!

Tiny Houses in Assen

In Assen wordt een spannend nieuw project ontwikkeld waarbij 21 Tiny Houses worden gebouwd in zeven hofjes. Het project heeft groen licht gekregen van het college van B en W en er is 77.000 euro uitgetrokken voor de verdere uitwerking. De Tiny Houses komen op een stuk landbouwgrond dat ingeklemd ligt tussen de A28 en de wijk Baggelhuizen.

De bedoeling is dat de huisjes er vijftien jaar kunnen staan. Lees meer over dit project op rtvdrenthe.nl.

Tiny Houses in Naaldwijk

In Naaldwijk is de gemeente Westland een vergunning afgegeven voor de komst van vier Tiny Houses aan de Monnikenlaan.

Er wordt al meer dan vijf jaar gesproken over deze miniwoningen, maar door diverse omstandigheden werd de komst van de huisjes steeds verder vertraagd. Meer informatie over dit project is te vinden op wos.nl.

Tiny House wijk in Rotterdam

In Rotterdam is de eerste Tiny House wijk van de stad een feit. De wijk, die ooit een modderpoel was, is nu een groene oase waar mensen in hun eigen Tiny House wonen.

De bewoners hebben de wijk zelf ontworpen en gebouwd, en ze beheren de wijk ook zelf. Meer over deze ontwikkeling lees je op rijnmond.nl.

Tiny House Lifestyle en Tips

In dit laatste deel van onze update kijken we naar de levensstijl van Tiny House bewoners en delen we enkele tips voor degenen die overwegen om de overstap te maken naar een kleiner huis.

Ontspullen met Daphne

Daphne, een Tiny House bewoner, deelt haar ervaringen met het ontspullen op LINDA.nl. Ze geeft tips over hoe je kunt beginnen met minimaliseren en wat de voordelen zijn van een leven met minder spullen.

Wonen in een Tiny House

Aegon.nl heeft een informatief artikel over het wonen in een Tiny House. Het artikel gaat in op de voordelen en uitdagingen van het wonen in een klein huis, en geeft tips over hoe je de overstap kunt maken.

Tiny Houses en het klimaat

NPO Radio 1 heeft een interessant artikel over de uitdagingen die Tiny House bewoners kunnen ondervinden door klimaatverandering, zoals weinig stroom in de winter en weinig water in de zomer.

Dat is het voor onze update over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Tiny Houses. We hopen dat je het nuttig en informatief vond. Blijf ons volgen voor meer updates!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!