Tiny Houses

Inspirerende Tiny Houses

tiny house binnenkant
Geschreven door Koen Duindam

Bekijk andere tiny houses om geïnspireerd te raken door de mogelijkheden!

Als je een beetje op YouTube rond kijkt dan zie je enorm veel inspirerende tiny houses. In dit artikel heb ik er een paar uitgezocht die ik persoonlijk erg inspirerend vind.

Onderaan dit artikel vindt je mijn favoriete tiny house!

Tiny House Yurt

Yurts waren misschien wel de oorspronkelijke tiny houses. Ze zijn in de praktijk getest en door de constructie zijn ze verrassend stevig.

Deze yurt is zo leuk omdat het zeer gemoderniseerd is en het maakt ook efficiënt gebruik van de ruimte bovenin de yurt. Deze yurt is door Zach and Nicole zelf gemaakt en heeft  in totaal ongeveer €55.000 gekost.

Ze hebben het hele bouw proces vast gelegd en zelfs een stap voor stap plan gemaakt voor hoe je zelf een vergelijkbare yurt woning kunt maken.

Tiny House in Een Oude Graansilo

Dit tiny house vind ik vooral leuk door het unieke ontwerp. Het is een omgebouwde graansilo.

Gemaakt door een pasgetrouwd stel in Phoenix, USA. In de eerste plaats gewoon gekocht om als kant en klare schuur te gebruiken.

Maar daarna zijn ze van gedachte veranderd en hebben ze deze graansilo binnen 18 maanden veranderd tot een uniek en luxe tiny house.

Dome Home

Tussen de mango bomen in Thailand staat deze prachtige kleine woning.  De ronde vormen geven een hele andere sfeer dan de normale hoeken die we hier in Nederland gewend zijn.

Deze woning is zelf gemaakt door Steve Areen en heeft ongeveer €8250 gekost.

Ondergronds Dome Home

Nu we het toch over Domes hebben is het misschien ook leuk om deze ook even te laten zien. Het is niet echt een tiny house meer maar wel erg inspirerend. Ik vind het zelf fantastisch mooi hoe de ronde vormen een hele andere indruk geven van de ruimte

Deze woning is zelf gemaakt door Steve Areen en heeft ongeveer $9000 dollar gekost.

Luxe Tiny House

Dit tiny house is zo interessant omdat het zo mooi is afgewerkt. Het heeft een mooie en luxe uitstraling. 

Bekijk hier foto’s van hoe het eruit zag tijdens de bouw van dit tiny house.

Tiny House met Pop up Dak

Zoals beloofd, mijn favoriet. Wat een schoonheid!

De indeling is fantastisch. Lekker hoog, veel ramen en veel lichte kleuren. Maar toch de warmte van hout. Echt mooi!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

4 Reacties

  • Hey Koen, heb jouw website gevonden tussen de comments van Brian Dean.

    Je hebt een heel interessante blog moet ik zeggen. Ik haal zelf veel inspiratie uit deze huisjes sinds ik in een klein appartement ben gaan wonen en veel ruimte moet zoeken uit het niets 😀

  • Ik heb gemengde gevoelens over tiny houses, maar wel fantastisch om te zien hoe andere mensen er een gezellig huisje van maken.

Plaats een leuke reactie!