Tiny Houses

IKEA tiny house

ikea tiny house
Geschreven door Koen Duindam

Een tiny house gemaakt door IKEA. Dat kan toch niet beter?

IKEA is de meester der praktische woonoplossingen. Supergaaf dus dat ze nu met een tiny house komen!

Ze noemen het tiny house de Boho XL. IKEA heeft samengewerkt met de ervaren Escape Homes. Een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de bouw van tiny houses.

De Boho XL is door IKEA ook ontworpen om zo duurzaam mogelijk te zijn. In de keuken worden gerecycleerd hout en plastic flessen gebruikt. Zonnepanelen leveren elektriciteit aan het tiny house vanaf het dak. De douche en het toilet zijn ook ontworpen om zo weinig mogelijk water te gebruiken.

Boho XL IKEA tiny house

Het IKEA tiny house heet de “Boho XL” en is volledig ingericht met IKEA spullen. Het interieur bestaat uit een slaapkamer, keuken, badkamer en woonkamer. Het geheel neemt slechts 17 vierkante meter in beslag! Dat is de grootte van een gemiddelde studentenkamer.

ikea tiny house

Volgens IKEA is het tiny house op wielen dat ze samen hebben ontwikkeld geïnspireerd door “duurzaamheid, inclusiviteit en innovatie”.

“We willen tegemoetkomen aan de wensen van de huidige generaties zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.”

IKEA Duurzaamheidsmanager – Jennifer Keesson

Boho XL is een tiny house die Escape Homes al enige tijd aanbiedt. Het IKEA tiny house kost ongeveer 60.000 euro.

Duurzamer leven door tiny houses

Het “IKEA tiny home project” is bedoeld om mensen te inspireren duurzamer te leven. Dankzij Corona kan het tiny house nu online worden bekeken in plaats van dat het door het hele land moet worden rondgereden.

Het IKEA tiny house wordt helaas niet verkocht omdat het puur ter inspiratie is om te laten zien hoeveel er met een kleine ruimte kan worden gedaan.

Een typisch kenmerk van tiny houses is het slimme gebruik van de ruimte. Zo is het ook bij de Boho XL. De eettafel is opklapbaar en schuift opzij. Daarnaast wordt elk overgebleven hoekje of gaatje gebruikt als opbergruimte. Het is ook leuk dat dit tiny house heeft, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen.

Ben je fan van IKEA en van tiny houses? Hier is een snelle blik binnenin dit gezellige tiny house:

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!