Uncategorized

Hoe pimp je jouw tiny house met foto’s en muurprints?

Hoe pimp je jouw tiny house met foto's en muurprints? 1
Geschreven door Koen Duindam

Wonen op een klein oppervlak betekent slim en creatief omgaan met je ruimte. En laat dat nou net mijn specialiteit zijn. Vandaag deel ik mijn beste tips om met foto’s en muurprints je tiny house om te toveren tot een persoonlijke en sfeervolle thuisbasis.

Ontdek je persoonlijke stijl

Voordat je begint met het opfleuren van je tiny house, is het slim om eerst goed na te denken over wat je echt mooi vindt.

Of je nu valt voor de eenvoud van moderne kunst, de rust van natuurlijke taferelen of de gezelligheid van oude familiekiekjes, het is belangrijk om hier even bij stil te staan.

Een moodboard kan helpen om jouw smaak visueel te maken. Als je merkt dat bepaalde stijlen of kleuren steeds terugkomen, heb je jouw persoonlijke stijl te pakken. Deze stijl is de leidraad voor het kiezen van foto’s en prints die jouw tiny house echt jouw plek maken.

Elke foto of muurprint vertelt een verhaal. Door thematisch te werk te gaan, creëer je een rode draad door je tiny house. Dit kan iets zijn wat je liefhebt, zoals reizen, natuur, of kunst. Een thematische aanpak geeft rust en eenheid.

Kies de juiste plekken

In een tiny house is elke centimeter belangrijk. Kies daarom zorgvuldig waar je je foto’s en muurprints wilt plaatsen. Denk aan plekken die je vaak ziet, zoals de muur tegenover je bed of de keuken. Deze strategische plekken zorgen ervoor dat je elke dag geniet van je persoonlijke touch.

Speel met formaten en materialen

Het spelen met formaten en materialen brengt leven in je tiny house. Door bijvoorbeeld een grote muurprint te mixen met kleinere foto’s in diverse lijstjes, krijg je een speels en boeiend effect. Het is leuk om te experimenteren met materialen als canvas, hout of metaal, die elk een eigen sfeer aan je huisje geven. Dit is iets waar ik zelf ook mee aan de slag ben gegaan in mijn eigen kleine woning. Het kiezen van de juiste materialen die een huiselijke vibe geven en passen bij de rest van je tiny house is cruciaal.

Dan het kleurgebruik, dat kan echt het verschil maken. Foto’s en muurprints zijn perfect om net dat beetje extra kleur in je huis te brengen. Ik heb zelf gemerkt dat het kiezen van prints die aansluiten bij de kleuren van mijn meubels of andere accessoires in mijn huis zorgt voor een harmonieus geheel. Het gaat erom dat je kleuren kiest die je ruimte groter en lichter laten voelen.

DIY – Maak het Zelf

Niets is persoonlijker dan iets dat je zelf hebt gemaakt. Met de huidige technologie is het eenvoudiger dan ooit om je eigen foto’s af te drukken of kunstwerken te creëren. Online platforms zoals Quint Art bieden de mogelijkheid om je eigen ontwerpen op verschillende materialen te laten drukken, perfect voor die unieke touch.

Less is More

In een tiny house is het belangrijk om niet te overdrijven. Te veel decoratie kan je ruimte kleiner doen lijken. Kies liever een paar bijzondere stukken die echt iets voor je betekenen. Zo blijft je huisje ruimtelijk, netjes en persoonlijk.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!