Tiny house bouwen

Goedkoop een tiny house bouwen

Je eigen huis helemaal van nul bouwen kan soms erg duur zijn. Zonder voldoende financiering kan je project in elkaar vallen zelf voordat je er effectief aan begint. Het is om deze reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om zich bij de Tiny House beweging aan te sluiten. Door deel te worden van deze beweging, kan je profiteren van het voordeel van geldbesparing tijdens de bouw. Bovendien, kan je ook beginnen genieten van de voordelen bij het inkrimpen van je leefruimte.

Helaas misschien zal je merken dat je meer uitgeeft dan je had begroot. Dit komt omdat de meeste Tiny House eigenaren niet weten hoe ze op kosten kunnen besparen tijdens de bouw. Met planning en wat creatief denken, kan je zeer veel sparen bij het kopen van materialen.

Beknibbel niet op de structuur, veiligheid en het comfort van je Tiny House. In plaats daarvan, steek wat plezier in het zoeken van nette materialen te vinden aan lagere prijzen. Deze actie voegt karakter en persoonlijkheid toe aan je Tiny House. Om je te helpen, zijn hier tips om geld te besparen voor je begint te bouwen.

Tweedehands materialen

Voordat je met het bouwproject begint, kan je beginnen goedkope en tweedehands materialen te zoeken. Dit betekent dat de materialen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Het eerder kopen van materialen kan de kosten aanzienlijk verlagen. Het enige dat je hoeft te doen, is zoeken naar de best beschikbare deals. Niemand zal je belachelijk maken voor het kopen van één materiaal tegelijk. Het is tenslotte jou Tiny House dat je wilt bouwen. Het goede van eerdere aankopen is dat je de ongebruikte materialen terug kan verkopen. Je kan ze ook doneren aan een goed doel.

Het vinden van goedkope en tweedehands materialen kan soms moeilijk zijn. Met de juiste informatie kan je echter in de beste plaatsen krijgen. Als je het nog steeds moeilijk vindt, zijn hier enkele plaatsen waar je teruggewonnen materialen kan vinden.

KRINGLOOP

De kringloop is een van de beste plaatsen waar je tweedehands materialen voor je Tiny House zal krijgen. Om het nog beter te maken, kan je op elk moment van de dag een aankoop doen. Het belangrijke is eigenlijk volledig met geld in de hand voorbereid staan, want deze deals kunnen van tijd tot tijd komen, maar blijven niet lang op de markt.

• EEN OUDE CARAVAN

Als je overweegt een Tiny House op wielen te bouwen, kan je ervoor kiezen om oude caravan te kopen. Je kan dan de delen van de gekochte caravan gebruiken om je huis op wielen te beginnen bouwen. Dit bespaart je een hoop geld omdat je de onderdelen tegen een goedkopere prijs krijgt. Het enigste is dat je de caravan die je wilt kopen zorgvuldig moet onderzoeken. Sommige oude caravans kunnen onderdelen bevatten die buiten gebruik zijn.

BOUWPLAATSEN

Op bouwplaatsen zijn sommige materialen mogelijk niet meer nodig of kunnen niet meer gebruikt worden. Toevallig, zouden deze materialen kunnen van pas komen bij het bouwen van je Tiny House. Daarom moet je deze zeker eens gaan bezoeken. Je weet nooit wat je krijgt, gratis of tegen betaling.

• Sloopaanemers

Sloopaannemers kunnen je ook redden van de stress bij het kopen van nieuwe materialen. Bel eenvoudig een sloopaannemer die je kent en vraag als ze bouwmaterialen te koop hebben. Deze materialen zullen goedkoper zijn in vergelijking met moest je er nieuwe kopen.

Er zijn zoveel andere gebieden waar je teruggewonnen materialen kan krijgen. Elk van hen doorlopen kan zelfs weken duren. Om het werk eenvoudiger te maken, is hier een extra lijst met plaatsen om teruggewonnen materialen te vinden:

  • De vuilnisbuilt
  • Bergingswerven
  • Mond-tot-mondreclame door vrienden en familie
  • Websites zoals marktplaats.nl of tweedehands.nl
  • Verkoop van onroerend goed, garage verkopen – vooral in chique buurten
  • Zuinige winkels, tweedehands winkels, antiekwinkels, rommelwinkels

KLEIN VLOERPLAN

De plattegrond waar je op gaat bouwen is echt belangrijk. Het bepaalt eigenlijk het type en de grootte van de Tiny House dat je gaat bouwen. Als de plattegrond groter is, kan de Tiny House groot worden. Om kosten te besparen, zou je moeten overwegen een klein plan te kiezen. Hoe kleiner het plan, hoe meer geld je bespaart. Je moet er echter voor zorgen dat de bouw aan al je behoeften kan voldoen.

EENVOUDIG ONTWERP

Iedereen kent zijn budget al voordat hij met de bouw begint. Daardoor, ben je eigenlijk op voorhand dus al bewust van de grootte en het soort Tiny House dat je zal kunnen bouwen. Wanneer je met een laag budget werkt, kan je overwegen het ontwerp zo eenvoudig mogelijk te houden. Dit betekent het minimaliseren van converteerbare of uittrekbare meubels. Hoe meer je minimaliseert, hoe hoger je besparingen.

GEBRUIK GOLF METALEN DAKEN

De kwaliteit van dakbedekking is echt belangrijk. Met een zwakker dak gaan betekent regelmatig renoveren om de staat te herstellen. Dit kan kostbaar zijn, omdat je zo nu en dan nieuwe dakmaterialen moet kopen. Om geld te besparen, zou je moeten overwegen om een golfplaten dakbedekking te gebruiken. Een goed golfdak plaat gaat 5 à 10 jaar mee. Om kosten te besparen, zou je deze moeten vervangen door een staande naad of een andere metalen golfdak.

BOUW STAP VOOR STAP

Huur betalen terwijl je je kleine huis bouwt kan kostbaar zijn. Als je ervoor kiest om je Tiny House in fasen te bouwen, in plaats van alles in een keer te doen, kan je maandelijks veel besparen. Dit komt omdat als je niet wilt verhuizen tot alles kant en klaar is, je in je eigen huis gaat moeten blijven wonen naarmate de bouw vordert. Bouw dus je Tiny House zodat her zo snel mogelijk leefbaar is. Met deze geldbesparende tip vermijdt u dubbele betaling van rekeningen.

ONDERZOEK ONDERZOEK ONDERZOEK

Het lijdt geen twijfel dat verschillende winkels verschillende prijzen hebben. Daarom kan het kopen van materialen van de eerste winkel die je tegenkomt soms tegenwerken, vooral als ze hogere prijzen aanrekenen dan de andere beschikbare winkels. Je moet een gedetailleerd onderzoek uitvoeren voordat je afscheid neemt van je zuurverdiende geld. Om ervoor te zorgen dat je de beste deals krijgt, moet je de volledige kosten van elk item kennen. Je kan deze informatie vervolgens gebruiken om de beste deals in de markt te krijgen.

EEN OP MAAT GEMAAKTE AANHANGWAGEN HELPT

Het is ten zeerste aan te raden om een ​​op maat gemaakte trailer van de fabrikant te kopen als je van plan bent geld te besparen. Hulp vragen aan tussenpersonen zal de gemaakte kosten alleen maar verhogen. De meeste tussenpersonen willen iets van de deal krijgen. Ze zullen daarom de prijzen verhogen op basis van de winst die ze willen behalen. Door rechtstreeks met de fabrikant te werken, krijg je de aanhangwagen tegen een goedkopere prijs.

BLIJF OP ZOEK NAAR MATERIALEN

Tenslotte, het bijhouden van een lijst met materialen voor je bouw is nooit een slecht plan. Als je deze lijst hebt, kan je elk stuk materiaal dat je nodig hebt gemakkelijker onthouden. Bovendien kan het je aankoopbeslissing eenvoudig en snel maken. Vergeet echter niet om dingen van de lijst af te vinken zodra je ze vindt als je geld wilt besparen. Ook, maak gebruik van promoties, meld je aan promotie emails of post aan om zo de beste deals te krijgen, en bezoek de winkels regelmatig op om te zien als er variaties zijn in prijzen.

GEBRUIK GEREEDSCHAPSBIBLIOTHEKEN OF LENGGEREEDSCHAP VAN VRIENDEN

Je vrienden kunnen van pas komen wanneer je je eigen Tiny House bouwt. In plaats van bouwgereedschap te kopen, kan je ze lenen van je vrienden. Ik ben er vrij zeker van dat geen enkele vriend je het bouwgereedschap zal weigeren, vooral als je dichtbij bent. Het lenen van tools van je vrienden zal de kosten verlagen, omdat je geen nieuwe hoeft te kopen. Je gaat alleen een werktuig moeten kopen als geen van je vrienden het heeft.

Naast het lenen van vrienden, kan je ook gebruik maken van Gereedschapsbibliotheken zoals peerby.com. In deze soort online ruimtes krijg je de kans om een ​​hulpmiddel voor een bepaalde periode te lenen. Na het verstrijken van de tijd breng je deze terugbrengen naar de plek waar je het geleend hebt. Gereedschapsbibliotheken zijn het overwegen waard, omdat de meeste gereedschappen verkrijgbaar zijn die je nodig heeft.

LAATSTE GEDACHTEN

Er zijn zoveel geldbesparende tips voor het bouwen van je Tiny House. De meeste van deze tips zijn gebaseerd op de beslissingen die je tijdens de bouw moet nemen. Hoe meer tips je gebruikt, hoe meer geld je op de lange termijn bespaart. Gebruik echter alleen een tip die echt voor je werkt. Je moet bijvoorbeeld geen aangepaste ramen en deuren kopen als ze je niet bevallen. In plaats daarvan kan je kiezen voor de dure aangepaste versies als je je er beter mee voelt. Welke beslissing je ook neemt, zorg ervoor dat je de kosten zoveel mogelijk beperkt. Het is alleen door deze actie dat je het doel van klein leven zult bereiken.


Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!