Tiny Houses

Een tiny house verhuizen

Een tiny house verhuizen 1
Geschreven door Koen Duindam

Het verhuizen van je tiny house is een hele klus. Dit is waar het avontuur echt begint.

Het verhuizen van je tiny house is een hele klus. Dit is waar het avontuur echt begint.

Het is belangrijk om professionals in te schakelen die ervaring hebben met het vervoeren van zulke speciale ladingen. Zij weten hoe ze jouw huisje veilig en zonder schade naar zijn nieuwe thuisbasis kunnen brengen.

Denk aan het controleren van de route op eventuele hindernissen zoals lage bruggen, smalle wegen, of scherpe bochten. Alles moet van tevoren gecheckt worden om nare verrassingen te voorkomen.

Voorbereiding

Zorg dat je op alles voorbereid bent. Controleer alle documentatie, de route, en maak foto’s van je tiny house voor en na het transport. Wat voorbereidingen kan je veel hoofdpijn besparen. En zoals mijn opa altijd zei: “Een goede voorbereiding is het halve werk.”

Verzekeren

Je denkt misschien: “Zo’n verzekering kost zeker een hoop geld.” Maar het is de moeite waard. Stel je voor dat je onderweg bent en er gebeurt iets wat je niet zag aankomen. Met een verzekering ben je beschermd tegen de meeste schade die tijdens het vervoer kan ontstaan.

Plaatsing

Wanneer je aankomt op je nieuwe locatie, gaat het nauwkeurige werk beginnen. Het op de juiste wijze plaatsen van je tiny house is net zo essentieel als het transport ernaartoe.

Zorg voor een stevige fundering en een correcte aansluiting van essentiële voorzieningen zoals water, licht en gas. Let ook goed op dat je huisje niet verzakt in een te zachte bodem bij het neerzetten; het gebruik van draglineschotten kan hier een goede oplossing voor zijn. Via bedrijven als Ferex Bouw is het eenvoudig om dit te huren.

Zodra je tiny house goed staat, is het van belang om alles grondig na te lopen en te checken of alles werkt zoals het hoort. Zo zorg je ervoor dat je tiny house niet alleen stevig staat, maar ook helemaal klaar is voor je nieuwe start.

Nestelen

Het is je gelukt! Je tiny house staat klaar op zijn nieuwe plek en nu kan het echte plezier beginnen. Nu kun je beginnen met het verder inrichten van je tiny house.

Vergeet ook niet in de eerste dagen en weken de kleine dingen in de gaten te houden. Doen alle voorzieningen het? Geen lekkages na de eerste regen? Het zijn allemaal belangrijke punten om even stil bij te staan.

Eindelijk is het moment daar om volop te genieten van je tiny house en de vrijheid die het met zich meebrengt.

Nodig je vrienden en familie uit om jouw knusse plekje te komen bekijken. Je hebt er immers hard voor gewerkt, dus het is belangrijk dat je nu ook echt de tijd neemt om ervan te genieten.

Wonen in een tiny house is een bijzondere ervaring die je veel leert over jezelf en over het leven met minder. Veel succes en geniet van ieder moment in je nieuwe woning!

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!