Tiny house bouwen

Denk aan deze 5 dingen voor het inrichten van je tiny house

Denk aan deze 5 dingen voor het inrichten van je tiny house 1
Geschreven door Koen Duindam

Top dat je besloten hebt om de sprong te wagen naar het wonen in een tiny house! Voordat je je droom van het inrichten van je compacte paleisje werkelijkheid laat worden, zijn er een paar dingen waar je echt even over na moet denken.

We lopen samen door deze punten heen, zodat je straks helemaal klaar bent om je tiny house optimaal in te richten.

De vensterbanken

In de eerste plaats is het van groot belang om voor het inrichten van je tiny house aan vensterbanken te denken. Hoewel een tiny house natuurlijk van de gemiddelde woning verschilt, speelt ook hier de vensterbank een belangrijke rol.

Dit komt doordat vensterbanken niet alleen functioneel zijn, maar ook een decoratief element kunnen vormen in je interieur. Hierbij is het slim om voor op maat gemaakte vensterbanken te kiezen, want zo weet je zeker dat alles perfect in elkaar valt. 

Lichte kleuren gebruiken

Het gebruik van lichte kleuren in je tiny house kan echt een wereld van verschil maken. Niet alleen geven lichte tinten zoals pastel, beige en wit je kleine huisje een ruimtelijk gevoel, maar ze reflecteren ook prachtig het natuurlijke licht.

Dit maakt je plekje direct een stuk gezelliger. Plus, je kunt met lichte kleuren super leuk spelen door accenten en accessoires in je favoriete felle kleur toe te voegen. Zo blijft je interieur levendig en persoonlijk, zonder dat het te druk wordt.

Meubels die multifunctioneel zijn

Als je leeft in een tiny house, dan wordt elke centimeter ruimte ineens een schat. Dat is waarom meubels die multifunctioneel zijn niet alleen slim zijn, maar bijna noodzakelijk. Dit soort meubels zorgen ervoor dat je maximale functionaliteit uit je beperkte ruimte haalt, terwijl je plek mooi en leefbaar blijft.

Veel natuurlijk licht

Laten we niet het belang van natuurlijk licht vergeten! In een tiny house kan de hoeveelheid binnenvallend zonlicht echt een game changer zijn. Het gaat niet alleen om het besparen op je energierekening, maar vooral om hoe het je kleine ruimte open en uitnodigend maakt. Grote ramen laten je huisje baden in zonlicht en geven je dat heerlijke, frisse gevoel van buiten, ook binnen. Het maakt je tiny house niet alleen groter en helderder, maar je voelt je ook nog eens een stuk beter.

Alles draait om opbergruimte

Opbergruimte is het geheime ingrediënt in je tiny house keuken. Het draait allemaal om slim gebruik maken van elk hoekje en gaatje.

Denk aan opbergplekken die je normaal over het hoofd zou zien, zoals onder de vloer of in de nok van je dak. Het belangrijkste is dat je creatief met opbergruimte te werk gaat.

Het kan je verrassen hoeveel spullen je netjes en uit het zicht kunt houden, waardoor je tiny house net zo ruimtelijk en georganiseerd voelt als jij maar wilt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer inspiratie op het gebied van Tiny Houses, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat veel foto's van Nederlandse en Belgische tiny houses. Tiny house eigenaren zelf delen in het boek hun redenen waarom ze van tiny living houden.

Over de auteur

Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Plaats een leuke reactie!